Je bez mléka, lepku a slazen datlemi. 

Pokud zrovna nemáte třešně můžete je nahradit jiným ovocem.

  • Suroviny na korpus
    • 200 g lískových ořechů
    • 50 g kokosu
    • 2 lžíce kakaa
    • 2 plné lžíce kokosového oleje
    • 100 g datlí
    • špetka soli
  • Suroviny na krém
    • 1 plechovka kokosové mléka
    • tuhá část z druhého kokosového mléka
    • 100 g čokolády
    • 1 hrneček vypeckovaných třešní
    • 3 lžíce datlového sirupu
    • agar agar

Lískové ořechy, kokos a kakao rozmixujeme na mouku. Poté mixujeme znovu se zbytkem přísad na korpus. Hmotu namačkáme do dortové formy a dáme péct na 170 stupňů na 20 minut.

Čokoládu pomalu rozpustíme v kokosovém mléce. Přidáme rozmixované a přecezené třešně, sirup a agar. Opatrně přivedeme k bodu varu a ihned nalejeme na korpus. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.

Čokoládovo třešňový raw dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnýZpátky do obchodu