Je bez mléka, lepku a slazen datlemi.
Pokud zrovna nemáte třešně můžete je nahradit jiným ovocem.
- Suroviny na korpus
- 200 g lískových ořechů
- 50 g kokosu
- 2 lžíce kakaa
- 2 plné lžíce kokosového oleje
- 100 g datlí
- špetka soli
- Suroviny na krém
- 1 plechovka kokosové mléka
- tuhá část z druhého kokosového mléka
- 100 g čokolády
- 1 hrneček vypeckovaných třešní
- 3 lžíce datlového sirupu
- agar agar
Lískové ořechy, kokos a kakao rozmixujeme na mouku. Poté mixujeme znovu se zbytkem přísad na korpus. Hmotu namačkáme do dortové formy a dáme péct na 170 stupňů na 20 minut.
Čokoládu pomalu rozpustíme v kokosovém mléce. Přidáme rozmixované a přecezené třešně, sirup a agar. Opatrně přivedeme k bodu varu a ihned nalejeme na korpus. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.
Čokoládovo třešňový raw dort