Chtěli jsem udělat klasický cheesecake, ale vůbec jsme neměli chuť na mléčný dezert. A tak vznik tento dortík, který je lehký, svěží a veganský. Plný zdravých tuků a slazen jen datlemi a rýžovým sirupem.
Citronová poleva mu dodala šmrnc. Je cítit po italských citronech a ta barva? Rozhodně rozzáří jakýkoliv dezert 😉
- Korpus:
- 1 hrnek mandlí
- 1 hrnek datlí
- 1 lžíce kokosového oleje
Vše rozmixujeme a namačkáme do formy.
- Krém:
- 1 hrnek přes noc namočených kešu ořechů
- 1 plechovka kokosového mléka
- plus tuhá část z druhého mléka
- 2/3 hrnek kokosu
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce rýžového sirupu (nebo jiného)
Citronová poleva:
Vše také rozmixujeme dohladka a nalijeme na korpus. Necháme v lednici ztuhnout. Pote rozpustíme citronovou polevu ve vodní lázni a rozetřeme na dort.
Citrónový raw dort ozdobený italskou citronovou polevou