Chtěli jsem udělat klasický cheesecake, ale vůbec jsme neměli chuť na mléčný dezert. A tak vznik tento dortík, který je lehký, svěží a veganský. Plný zdravých tuků a slazen jen datlemi a rýžovým sirupem.

Citronová poleva mu dodala šmrnc. Je cítit po italských citronech a ta barva? Rozhodně rozzáří jakýkoliv dezert 😉

  • Korpus:
    • 1 hrnek mandlí
    • 1 hrnek datlí
    • 1 lžíce kokosového oleje

Vše rozmixujeme a namačkáme do formy.

  • Krém:
    • 1 hrnek přes noc namočených kešu ořechů
    • 1 plechovka kokosového mléka
    • plus tuhá část z druhého mléka
    • 2/3 hrnek kokosu
    • šťáva z 1 citronu
    • 4 lžíce rýžového sirupu (nebo jiného)

Citronová poleva:

Vše také rozmixujeme dohladka a nalijeme na korpus. Necháme v lednici ztuhnout. Pote rozpustíme citronovou polevu ve vodní lázni a rozetřeme na dort.

Citrónový raw dort ozdobený italskou citronovou polevou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnýZpátky do obchodu